Bel voor orienterend gesprek of intake

010 333 50 80

Bel voor oriënterend gesprek of intake 010 333 50 80
De reden dat Stooer het anders aanpakt is te vinden in de oorsprong. Het gaat om de familie Robijn: Marcel en Caroline, zoon Michel, zijn vrouw Marloes en dochter Shirley.
Michel: “Ik kom uit een gezin met een jongere zus die een verstandelijke beperking heeft. Ik heb mijn ouders zien worstelen om haar een goede voorbereiding te kunnen bieden om later in de maatschappij opgenomen te worden. Mijn ouders deden erg hun best om de situatie te verbeteren. Tot tweemaal toe schreven ze Shirley in voor dagbesteding. In beide gevallen liep het niet zoals ze verwacht hadden. Shirley voelde zich door de massaliteit niet begrepen, reageerde emotioneel met agressiviteit en boosheid tot gevolg. Door gebrek aan persoonlijke begeleiding en veel te veel prikkels verbeterde haar situatie niet, die werd juist slechter.”

Dit liet Michel niet koud. Vandaar dat hij op zijn 14e al wist dat hij de verpleging in wilde. Dat begon op die leeftijd al met koffie schenken in een verpleeghuis. Het werd het begin van een carrière als verpleegkundige in de psychiatrie tot aan diverse managementfuncties binnen de zorg en het mbo-onderwijs. Daarnaast alle aandacht en tijd voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Michel deed dat niet alleen, zijn vrouw Marloes kwam er al snel bij. Zij is fulltime verpleegkundige en besteedt net als Michel al haar vrije tijd aan Stooer. Door een wat andere invalshoek, vullen de twee elkaar goed aan. Ze hebben door hun samenwerking dan ook de rekenkunde veranderd met de som 1 + 1 = 3.

Marcel en Caroline stonden, samen met Michel en Marloes, aan de wieg van Stooer en ook zij hebben er jarenlang alles voor opzij gezet. “Zonder die steun zou het nooit gelukt zijn, we zijn ze er enorm dankbaar voor”, aldus Michel en Marloes. Dat geldt ook voor vrienden van de familie en het gehele team die ook betrokken zijn bij de doelgroep en zich nog altijd inzetten. Het mooiste is dat Shirley zich door de persoonlijke aandacht maximaal heeft kunnen ontwikkelen. Zij doet nog steeds mee met de dagbesteding en het zwemmen en is nu gelukkig met haar leven. Wat het haar heeft opgeleverd, is het doel voor elke deelnemer van Stooer.

Wij beseffen dat ouders van kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking het zwaar kunnen hebben. Wij beseffen ook dat de verantwoordelijkheid en veiligheid van je kind uit handen geven een moeilijke beslissing is voor elke ouder. De professionals en vrijwilligers van Stooer werken vanuit hun hart en iedereen is voor Stooer uniek. Vandaar de slogan: Iedereen uniek!
Hulp of informatie nodig?
Vraag dat hier aan.